Gombás-tojásos rizs

  • 2021.06.11.
  • 5

Igyekszem a megszokott, néha már unalmas köreteken túllépni, és ha csak egy kicsit is, de változatosabbá, és mássá tenni. Ilyen ez a könnyed rizs is. Roppant egyszerű, és könnyen elkészíthető. Sültekhez, grillezett húsokhoz kínálhatjuk.
A recept megjelent a Kifőztükmagazin júniusi számában is.
A felhasznált gombát a ChefGomba biztosította.Hozzávalók 2 személyre*15 dkg basmati rizs*5 tojás*15 dkg ChefGomba Barna baby csiperkegomba*3-4 evőkanál olaj*só*őrölt fekete bors*rózsabors
A rizset bő vízben megfőzzük, átöblítjük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A gombát negyed cikkekre vágjuk, kevés felforrósított olajon megpirítjuk, félretesszük. A tojást megsütjük, beleforgatjuk a rizst és a gombát. Sóval, és a kétféle borssal ízesítjük. Melegen, köretként sültekhez, grillezett húsokhoz kínáljuk.