Pulykahúsos rakott spárga

  • 2021.05.21.
  • 4

A spárga ára a csillagok közé kúszott. Néha azért ki lehet fogni egy-egy akciót, amikor megfizethető áron lehet hozzá jutni. Én most egy ilyen csomagnak a felét használtam fel ehhez a rakott finomsághoz. Ha fogyasztunk előtte levest, akkor 3 főre, de ha csak magában kínáljuk, akkor 2 személyre elegendő adag.Hozzávalók 2-3 személyre*25 dkg zöld spárga*15 dkg basmati rizsRaguhoz:*30 dkg darált pulykacomb*1 közepes vöröshagyma*2 gerezd fokhagyma*1 nagyobb paradicsom*1 kk só*1/2 kk őrölt fekete bors*1 kk őrölt fűszerpaprika*1 ek házi darált paprika*2 ek sűrű paradicsompüré *3-4 ek olajTetejére:3-4 ek tejföl
A rizst sós vízben megfőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A felkockázott vöröshagymát a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Ízesítjük a fűszerekkel, a zúzott fokhagymával, hozzáadjuk a paradicsomot, paradicsompürét és a darált paprikát. Annyi vízben, ami épp ellepi, puhára főzzük.
A spárga alsó részét letörjük, majd sós vízben pár percig főzzük. Hideg vízben átmossuk és lecsepegtetjük. Egy hőálló edény (17*20 cm) aljára rakjuk a rizst, erre kanalazzuk a ragut. Ráfektetjük a spárgasípokat és tejföllel gazdagon megkenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Melegen kínáljuk.