Kávés-diós-csokis keksz

  • 2021.05.22.
  • 3

Kávérajongóként azt nem csak folyékony formában kedvelem, hanem sütiként is nagyon szeretem. Ilyen ez a kis omlós keksz is. Egy kevés dió, némi kávé, a csokoládé meg már csak hab a tortán. A formázás roppant egyszerűen ment a Cookori tésztavágójával.
A recept megjelent a Kifőztük magazin májusi számában is.Hozzávalók kb. 35 db-hoz*20 dkg liszt*5 dkg darált dió*1 kk őrölt kávé*1 csipet só*8 dkg porcukor*1 ek vaníliás cukor*1 nagyobb tojás sárgája*16 dkg vajTetejére:*5 dkg étcsokoládé*1 tk olaj
A lisztet elvegyítjük a sóval, dióval, kávéval és a kétféle cukorral. Összedolgozzuk a vajjal és a tojással. Becsomagolva 1 órát a hűtőben pihentetjük.
Lisztezett felületen 3-4 mm vékonyra nyújtjuk. A tésztavágó 2., 5. és 8. mélyedésébe helyezzük a hullámos görgőket, majd kockára vágjuk vele a tésztát.
Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind. 170 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 13-15 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és becsíkozzuk vele a kekszeket.