Paprikás-csicsókás tészta

  • 2021.04.22.
  • 9

Nagyon sok csicsóka termett a kertben és igyekszem minél többféleképpen felhasználni. Ez most egy húsmentes fogás lett, az a bizonyos klasszikus krumplis étel mintájára. A tésztát a WisePasta biztosította és a recept megjelent a Kifőztük magazinban is.Hozzávalók 2 személyre*10 dkg Szezám Fusili*40 dkg csicsóka*1 nagy vöröshagyma*3-4 ek olaj*1 tk őrölt fűszerpaprika*1 csapott kk só*1/2 kk őrölt fekete bors*1 tk házi paprikakrém
A tésztát bő vízben kifőzzük, átöblítjük és lecsöpögtetjük. A csicsókát megsikáljuk, kisebb darabokra vágjuk. A vöröshagymát felkockázzuk és kevés felforrósított olajon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a csicsókát, ízesítjük a fűszerekkel, a paprikakrémmel. Annyi vízben, ami épp ellepi puhára főzzük. Ha elfőtte a levét beleforgatjuk a tésztát, átforrósítjuk, ha szükséges utóízesítjük és azonnal kínáljuk.