Levendulás linzerkifli

  • 2021.03.21.
  • 2

Nagyon kedveljük az apró süteményeket. Könnyűek, sokáig elállnak, utazáshoz is egyszerűen csomagolhatóak. Ajándéknak is kiválóak. A kiflik az egyik kedvenceink. Próbálom mindig variálni. Most egy kis levendulát csempésztem bele. Pillanatok alatt elfogyott. Ez az a fajta, ami csak úgy eteti magát. Ha szilikon formában készül, akkor nem, de ha fém formában, akkor érdemes sütés előtt kivajazni és leheletnyi liszttel megszórni azt. Akinek nincs ilyen formája, egyszerűen csak sodorhat rudakat, amit patkó alakra hajlít és úgy süt meg. A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.Hozzávalók kb. 30 db-hoz*15 dkg liszt*1 csipet só*0,5 kk sütőpor*8 dkg cukor*1 tk szárított levendulavirág*1 tojás sárgája*10 dkg vaj
A cukrot a levendula virággal porrá daráljuk. A lisztet elvegyítjük a sóval, sütőporral, 5 dkg levendulás porcukorral, majd összedolgozzuk a vajjal és a tojással.
A szilikon kifli forma mélyedéseit a peremükig töltjük.
160 fokra előmelegített sütőben 16 perc alatt megsütjük, majd a formából óvatosan kifordítjuk.
A maradék porcukorral megszórva kínáljuk.