Kókuszos nyuszisüti

  • 2021.03.20.
  • 4

A gyerekek nagyon szeretnek a konyhában segédkezni. Gyakran aprítanak, kevernek, lekennek, sőt részt vesznek a nyújtásban, panírozásban is. Akkor a leglelkesebbek, ha valami olyan készül, ami nekik is nagyon tetszik, mint például ez a nyuszikeksz. Tényleg nincs benne nehézség, és mégis egy kicsit másabb, mint a megszokott, nyuszi formájú kiszúrós süti. Nincs benne tojás, sokáig eláll, a vajtól pedig sokáig omlós marad. A recept megjelent a Kifőztük magazin márciusi számában is.Hozzávalók 30 db-hoz*25 dkg liszt*10 dkg kókuszreszelék*10 dkg porcukor*1 csipet só*1 késhegynyi sütőpor*1 kezeletlen citrom reszelt héja*20 dkg vajTálaláshoz:*porcukor
A száraz hozzávalókat összedolgozzuk a vajjal és becsomagolva a hűtőben pihentetjük 1 órát.
Kisebb golyónyi (20g) tésztából kb. 20 cm-es rudat sodrunk úgy, hogy a két végét elvékonyítjuk. A tészta szálakat egymáson kétszer körbe tekerjük egymáson úgy, hogy középen maradjon egy kis széles hurok. A kekszeket sütőpapíros tepsire rakjuk.
70 fokra előmelegített hőlégkeveréses sütőben 20 perc alatt világosra sütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.