Csokoládés mézeskalácsgolyó

  • 2021.02.12.
  • 8

Egyszerű, falatnyi édesség némi maradék mézeskalács felhasználásával. Nincs benne semmi nehézség, a végeredmény pedig egy kis csokis finomság. A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában is.Hozzávalók kb. 30 db-hoz*20 dkg mézeskalács*1 evőkanál vaníliás cukor*10 dkg vaj*1 teáskanál baracklekvár*1 evőkanál rumBevonáshoz:*10 dkg étcsokoládé*1 teáskanál olaj
A mézeskalácsot késes aprítóban morzsássá dolgozzuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a vajat, a lekvárt és a rumot. Könnyű masszát készítünk, amiből cseresznye nagyságú golyókat sodrunk.
Tálcán a hűtőben fél órát pihentetjük.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne a golyókat. A csoki megszilárdulása után kínáljuk.