Étcsokis csersznyelekvár -édesÃtÅ‘szerrel
- 2014.06.15.
- 5
Újabb lekvár és még mindig cseresznye :). Ha már van akkor hozzuk ki belÅ‘le a legtöbbet és a legjobbat.Ezzel az étcsokoládés verzióval úgy érzem sikerült. Melegen és hidegen is nagyon finom, pont jó a csoki és a cseresznye Ãze együtt. Olyan lekvár ami felkerült a "minden éveben fÅ‘zök ilyen lekvárt" listára.Hozzávalók:2 kiló cseresznye már kimagozva40 dkg 75-85%-os étcsokoládé (szerintem fontos a jó minÅ‘ségű, magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, attól lesz különleges)35-40 ml folyékony édesÃtÅ‘szer2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)A cseresznyét felteszem fÅ‘ni és lassú tűzön félpuhára fÅ‘zöm, összeturmixolom és az édesÃtÅ‘szerrel és a dzsemfixel felforralom, beleteszem az étcsokoládét (nagyon hamar beleolvad) elkeverem benne majd alaposan megmosott és kiöblÃtett üvegekbe töltöm.Jó étvágyat hozzá!