Étcsokis csersznyelekvár -édesítőszerrel

  • 2014.06.15.
  • 5

Újabb lekvár és még mindig cseresznye :). Ha már van akkor hozzuk ki belőle a legtöbbet és a legjobbat.Ezzel az étcsokoládés verzióval úgy érzem sikerült. Melegen és hidegen is nagyon finom, pont jó a csoki és a cseresznye íze együtt. Olyan lekvár ami felkerült a "minden éveben főzök ilyen lekvárt" listára.Hozzávalók:2 kiló cseresznye már kimagozva40 dkg 75-85%-os étcsokoládé (szerintem fontos a jó minőségű, magas kakaóvaj tartalmú csokoládé, attól lesz különleges)35-40 ml folyékony édesítőszer2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)A cseresznyét felteszem főni és lassú tűzön félpuhára főzöm, összeturmixolom és az édesítőszerrel és a dzsemfixel felforralom, beleteszem az étcsokoládét (nagyon hamar beleolvad) elkeverem benne majd alaposan megmosott és kiöblített üvegekbe töltöm.Jó étvágyat hozzá!