Cseresznyelekvár almával, fahéjjal és narancslével megbolondítva - édesítőszerrel

  • 2014.06.14.
  • 4

Az udvaron áll egy nagy cseresznyefa, maximálisan kihasználjuk. A fának köszönhetően a konyhába nem tűz be a nap, a gyerekek hintái a vastag ágaira fel vannak kötve, a hintaágy, a homokozó a csúszda szintén elfért a hatalmas lombkorona alatt.A finom, ropogós termést pedig boldogan elfogyasztjuk. Idén nem termett annyi, mint máskor de azért most is van rajta bőven. Nem győzzük enni, már vittünk be az oviba a gyerekeknek, vitt be Z a kollégáinak, vittem be én a suliba... De szerencsére van még, és nem is egyszerre érik :)Ma volt a garabolyban kb 2 kilónyi és abból főztem egy kis lekvárt, a cseresznye mellett került bele egy kis alma, fahéj és narancslé is. Na meg cukor helyett édesítőszer.Nagyon egyszerű elkészíteni cserébe finom és gyorsan fogy.Hozzávalók:2 kg cseresznye, kimagozva (úgy kb 1,7 kg lehetett)70-80 dkg reszelt alma2 narancs kifacsart leve40 ml folyékony édesítő2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)A kimagozott cseresznyét feltesszük főni, belefacsarjuk a narancs levét. Ha már kezd puhulni összeturmixoljuk, hozzátesszük a reszelt almát, fahéjat, édesítőt és dzsemfixet. Összeforraljuk, 3-4 perc forralás után alaposan elmosott és kiöblített üvegekbe tesszük. Lezárjuk és dunsztban hagyjuk kihűlni.( a fotón a kisfiam szerepel, utána persze fel is kellett bontani :) )