Cseresznyelekvár almával, fahéjjal és narancslével megbolondÃtva - édesÃtÅ‘szerrel
- 2014.06.14.
- 4
Az udvaron áll egy nagy cseresznyefa, maximálisan kihasználjuk. A fának köszönhetÅ‘en a konyhába nem tűz be a nap, a gyerekek hintái a vastag ágaira fel vannak kötve, a hintaágy, a homokozó a csúszda szintén elfért a hatalmas lombkorona alatt.A finom, ropogós termést pedig boldogan elfogyasztjuk. Idén nem termett annyi, mint máskor de azért most is van rajta bÅ‘ven. Nem gyÅ‘zzük enni, már vittünk be az oviba a gyerekeknek, vitt be Z a kollégáinak, vittem be én a suliba... De szerencsére van még, és nem is egyszerre érik :)Ma volt a garabolyban kb 2 kilónyi és abból fÅ‘ztem egy kis lekvárt, a cseresznye mellett került bele egy kis alma, fahéj és narancslé is. Na meg cukor helyett édesÃtÅ‘szer.Nagyon egyszerű elkészÃteni cserébe finom és gyorsan fogy.Hozzávalók:2 kg cseresznye, kimagozva (úgy kb 1,7 kg lehetett)70-80 dkg reszelt alma2 narancs kifacsart leve40 ml folyékony édesÃtÅ‘2 csomag dzsemfix (szuper vagy extra)A kimagozott cseresznyét feltesszük fÅ‘ni, belefacsarjuk a narancs levét. Ha már kezd puhulni összeturmixoljuk, hozzátesszük a reszelt almát, fahéjat, édesÃtÅ‘t és dzsemfixet. Összeforraljuk, 3-4 perc forralás után alaposan elmosott és kiöblÃtett üvegekbe tesszük. Lezárjuk és dunsztban hagyjuk kihűlni.( a fotón a kisfiam szerepel, utána persze fel is kellett bontani :) )