Maracuja és mangó torta. Maracuja curd recept

  • 2023.05.26.
  • 8


Maracuja curd, mangózselé, mascarpone krém és puha piskóta.A maracuja curd akár mapokkal korábban is elkészülhet. Ugyanúgy mint a citromkrémet lehet használni tortákba, kekszekbe, palacsintába.Maracuja curd (kb. 400 g lett):1 maracuja konzer 170 g1/2 citrom leve50 g cukor50 g vaj3 tojás
Maracuja hab:200 g maracuja curd150 g mascarpone300 g tejszín
2 ek. zselatin fix200 g maracuja curd+1-1.5 ek. Zselatin fix a piskóták közé
2 tojásból piskóta recept itt
(6 tojás helyett 2-vel és így a többi alapanyagnak is az 1/3-a)200 g mangó nektár + 2 lapzselatin
A maracuja curd készül el előbb. A maracuja, citromlé, vaj és cukor kerül egy lábosba. Addig melegítem míg a cukor elolvad. A tojásokat egy tálban villával kissé felverem. A maracujás vajas cukros keveréket hagyom kissé kihűlni majd hozzáadom a tojásokat és habverővel folyamatosan keverem. Alacsony lángon addig keverem míg sűrű nem lesz. Hagyom teljesen kihűlni, akár előző napon is elkészülhet.A piskótát 18 cm-es tortakeretben sütöm, hagyom kihűlni majd ketté vágom és a púpos tetejét nem használom fel.A maracuja curd feléhez egy kis zselatin fixet szórok, de ki is hagyható.Tortakeretbe fóliát teszek. Az alsó piskótára teszem a maracuja curd felét, amihez én szórtam egy kis zselatin fixet.
Megy rá a másik tortalap.A krémhez a maradék 200 g maracuja curdöt összekeverem a mascarponeval, egy kevés zselatin fixel. 300 g tejszínt kemény habbá verem, azt spatulával beleforgatom a krémbe. Mehet a tortára, hűtőbe teszem, míg elkészül a mangó zselé.A mangó nektárnak egy részét forrósítom. Hozzáadom a hideg vízben áztatott lapzselatinokat. Alaposan elkeverem, megy hozzá a maradék mangónektár. Az egészet a tortára teszem, hagyom néhány órát dermedni. Leveszem a tortakeretet és máris tálalom.Ha alacsonyabb tortát szeretnénk, akkor 20 centiméteres tortakeretbe is lehet sütni.