Barna rizsdara galuska

  • 2023.01.26.
  • 1

A hagyományos grízgaluskán túllépve egy kicsit egészségesebb változat után kutattam, amikor is ráleltem Betti blogjána receptre. (Ezúton is köszönöm neki.) Ki is próbáltam. Nagyon jól sikerült. Minden probléma nélkül elsőre tökéletes lett. Ez a recept biztosan bekerül a családi kedvencek közé. A barna rizsdarát netes webshopokban, illetve biobolt jellegű üzletekben lehet beszerezni.Hozzávalók kb. 16 galuskához*1 nagy házi tojás (héj nélkül kb. 6 dkg)*8 dkg barna rizsdara*1 jó nagy csipet só*bő víz a főzéshez
A barna rizs darát a tojással simán elkeverjük. Nem szükséges a tojást szétválasztani, sem felverni. Hozzáadjuk a sót. Fél órát pihentetjük. Bő, sós vizet forralunk. Ha már forró a víz, de még nem gyöngyözik, egy teáskanál segítségével óvatosan a vízbe engedjük a galuskákat. Mérsékelt lángon kb. 10 perc alatt készre főzzük. Főzés közben szépen megduzzadnak, ezért érdemes nagyobb edényt használni. Húsleveshez vagy bármilyen zöldségleveshez kínáljuk.