Taktouka-a marokkói mezze elmaradhatatlan része

  • 2022.11.30.
  • 8






Marokkóban finom ételeket ettünk. Nekem az előételek, a mezzék lettek a kedvenceim. Bárhol megfordultunk Agadirtól Chefchaouenig, minden étkezésnél volt többféle előétel. A taktouka és a zalouk lett a kedvencem, de a különleges olajbogyók, a pácolt sárgarépa, a bab vagy a cékla és a sütőtök is pazar volt.



Tulajdonképpen néha be is értem az előétellel. Az utolsó napokban, amikor már telítődtem a sokféle tagine-nal, már csak a mezzéket vadásztam.



Ennek a taktoukának a receptjét a Fez-i idegenvezetőnk, Amina mesélte el, miközben kézművestől kézművesig haladtunk a medinában.



A sült paprika mártogató ott inkább zöld színű paprikából készült és kisebb darabokra volt vágva. Sőt, ettem olyan is, ahol teljesen krémes, kenhető állagú volt.



A fűszerezés is teljesen eltérő volt mindenütt, volt ahol csípős volt, máshol teljesen szelíd. Én most köményt, harisszát és ras el hanout fűszerkeveréket használtam az autentikus ízvilágért.







Hozzávalók: 3 sült paprika



kevés olaj



3 cikk fokhagyma



1/2 doboz hámozott paradicsom konzerv



késhegynyi kömény



késhegynyi harissza



késhegynyi ras el hanout fűszerkeverék



1 kis csokor petrezselyemzöld











Jöhetne néhány kenőke?



Hummusz sült sárgarépávalDiós sültpaprika krém-MuhammaraTúrókrém savanyú káposztával és uborkával



Autentikus mezze Fez medinájában



Elkészítése



A fokhagymát megpucoljuk, szeletekre vágjuk és forró olajon megforgatjuk.Hozzáadjuk az darabokra vágott, héjától megszabadított sült paprikát. Kis ideig együtt pároljuk.Beletesszük a darabokra vágott paradicsomkonzervet, a fűszereket és addig pároljuk, míg kissé besűrűsödik.Végül apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.Kihűlve pitával vagy piritóssal tálaljuk




A Taktouka-a marokkói mezze elmaradhatatlan része bejegyzés először Tétova ínyenc-én jelent meg.