Provance-i vadmalacleves

  • 2013.09.15.
  • 6

1 kg vadmalac comb vagy lapocka 2-3 fej hagyma 1 db zsenge cukkini 1 db padlizsán 1 db póréhagyma 25 dkg csiperke 4 db babérlevél 2 db pritamin paprika 40 dkg lóbab vagy vesebab 15-20 szem fekete olajbogyó 2 ek paradicsompüré 0,5 dl olivaolaj 1 ek dijon-i mustár 2 tk provence-i fûszerkeverék 2 dl vörösbor só,fehérbors 1 csokor friss bazsalikomA vadmalac combot kifilézzük és kisebb kockákra vágjuk, majd a finomra aprított és olajon megfuttatott hagymára helyezzük. Miután átpároltuk a húst, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a paradicsomsűrítményt, valamint a babérleveleket. Néhány perc pirítást követően öntsük fel kb. 2,5 liter vízzel, vagy húslével, tegyük bele az elõzõleg egy éjszakán keresztül áztatott babot, és fõzzük addig, míg a hús és a bab csaknem megpuhult. Ekkor adjuk hozzá a provence-i fûszerkeveréket (kakukkfű, oregánó, zsálya, bazsalikom, borsikafű) a mustárt, a kockára vágott pritamin paprikát, a felszeletelt póréhagymát, gombát, padlizsánt és cukkinit, valamint az egészben hagyott, magozott olajbogyót.