Vaddisznóleves gazdagon

  • 2013.07.28.
  • 0

There are no translations available1 kg vaddisznólapocka2-3 ek kacsazsír2 fej vöröshagyma3 gerezd fokhagyma3 szál sárgarépa1 kis fej zellergumó40 dkg csicsóka25 dkg fehérbab2 tk pirospaprika2 db érett paradicsom2 db babérlevél2 tk provance-i fűszerkeverék1 dl száraz fehérborsó, borsAz apróbb kockákra vágott vaddisznó lapockát megpirítjuk a zsiradékon, majd sózzuk, megszórjuk a paprikával és kevés őrölt feketeborssal, aztán hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát, amivel ismét a zsírjára pirítjuk. Ekkor kerül bele a feldarabolt paradicsom és a zöldségek, valamint az előző este beáztatott fehérbab a babérlevéllel. Bőven felöntve vízzel, kb. 1,5-2 órán keresztül főzzük fedő alatt, majd ha a hús és a bab megpuhult, fűszerezzük provance-i fűszerkeverékkel (rozmaring, bazsalikom, oregánó, kakukkfű, zsálya) és apróra vágott zellerzölddel. Végül a leves zöldségekből származó édes ízét kiegyensúlyozzuk egy kevés száraz tokajival.Borajánló:Egy kellemes, 2011-es évjáratú száraz tokaji házasítást ajánlok hozzá, melyben a hárslevelű késő nyári naptól származó gazdag gyümölcsösségét a furmint határozott savai foglalják szép keretbe.