Őzragu

  • 2013.05.21.
  • 3

1 kg őzcomb 1 kg újburgonya 3 fej vöröshagyma 0,5 kg csiperke 3 db sárgarépa 2-3 ek libazsír 1 liter húsleves 2 szál rozmaring 1 kis csokor kakukkfű fél szerecsendió 4 gerezd fokhagyma 3 db babérlevél 1 ek pirospaprika 2 dl vörösbor 1 ek méz só, borsA megtisztított és közepes kockákra felvágott húst erős lángon megpirítjuk a felhevített libazsíron egy serpenyőben, majd ha ezzel megvagyunk, átöntjük egy tűzálló tálba, hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, fokhagymát és a fűszereket a szerecsendió kivételével. Sózzuk, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, amennyi ellepi, majd lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 1 órára.