Baconos-camembert sajtos párolt zöldség, a könnyed egyszerűség

  • 2018.03.04.
  • 6


Mi kell ahhoz, hogy a párolt zöldségnek isteni íze legyen? Semmi másra nincs szükség, mint egy kis csipetnyi kreativitásra. Spontán ötlettől vezérelve serpenyőben készítettem, egy kis pirított bacon alapon pároltam meg  a zöldséget. Csipetnyi oregánótól és  a tálaláskor ráolvasztott camembert sajttól lett olaszos íze, amely önmagában főételként is megállja  helyét. Vigyázat gyorsan fogy!
Hozzávalók:1 ek. kókuszzsír15 dkg baconsó, borsoregánó450 g gyorsfagyasztott zöldségkeverék1-2 db előfőzött cékla150 g camembert sajt
Elkészítés:Kókuszzsíron megpirítjuk a kisebb csíkokra felvágott bacont, majd hozzáadjuk a mirelit zöldségkeveréket. Körülbelül fél deci vizet adunk hozzá, majd megfűszerezzük sóval és borssal, valamint  csipetnyi oregánóval. Fedő alatt pároljuk, amikor a zöldség félig puha hozzáadjuk az apróra vágott előfőzött céklát és teljesen puhára pároljuk.
Tálaláskor a tetejére  camembert sajtot olvasztunk. Jó étvágyat!