Bocuse d’Or 2016, Budapest – beszámoló

  • 2016.05.15.
  • 0

2013-ban Magyarország jelentkezett a Bocuse d’Or 2016-os európai selejtező rendezési jogára. 2014-ben, a stockholmi versenyen hirdették ki, hogy megnyertük a pályázatot. A rendezés joga fontos promóciós lehetőség az ország számára melynek keretein belül Budapest és a magyar gasztronómia bemutatása kiemelt figyelmet kap. A lebonyolítás pénzügyi hátterének biztosítására kormányrendelet volt.Budapest kapcsán kiadtak egy kis könyvet: “Official culinary guide to Budapest”, amiben csupa jó éttermet és hasznos infót raktak bele a városról. El is raktam későbbre, jól fog jönni, ha külföldi ismerősök ajánlást kérnek rövid budapesti utazások kapcsán.

Azzal, hogy a 2016-os európai selejtező rendezési jogát megkaptuk órási bizalmat kapott az ország. A kihirdetés pillanatában mindösszesen 3 Bocuse d’Or versenyen vettünk részt. A kelet-európai régióban ez egyedülálló lehetőség. A magyar oldalról úgy éreztem, hogy nagyon meg akartak felelni a feladatnak és ezért sem pénzt sem energiát nem sajnáltak a tökéletes lebonyolítás érdekében. A francia oldalról inkább aggódás volt, hogy ez az egész hogyan fog megvalósulni. Bátran mondhatom azt, hogy mindenki nagyon kellemeset csalódott. Hallottam olyan kommenteket, hogy “te, a franciák el vannak ájulva a szervezéstől”. A sajtósokat még soha sehol nem tartották ennyire jól, mint itt. A bejáratnál egy mini gourmet fesztivál volt néhány magyar étteremmel és borászattal ahol ételeket, borokat, desszerteket árultak mindenkinek. Nem várt minőséget hoztunk, minden flottul ment, a szervezés és a lebonyolítás abszolút nyugat-európai színvonalú volt.
[...] Bővebben!