Nyárvégi tarkabab leves

  • 2018.09.26.
  • 2

Kétségkívül elkéstem ezzel a levessel. Nemhogy a nyár, az ősz is elmúlt már. Kis városunkban megdőlt ma reggel a hideg rekord:  – 3 fokot mutattak a hőmérők.Azért biztos vagyok benne, hogy a kertekben/termelői piacokon még akad zsenge tarkabab, színes paradicsom és különféle paprikák. És friss bazsalikom, naná!Ehhez a változathoz nem kell hús, sem rántás, sem fűszerpaprika. A paradicsomot, paprikát és bazsalikomot a végén, nyersen adtam a leeshez. Különleges, ízes, színes, vidám lett. És tele van vitaminnal!(Gyönyörű, színes babot találtam a piacon. Muszáj volt játszanom is egy kicsit. Szabad. Az étellel is.) Hozzávalók: 1/2 kg zsenge tarkabab2 cső kukorica1 kis cukkini1 kis hagyma2 cikk fokhagyma1, 5 dl tejfölA tálaláshoz: színes paradicsomok, különféle paprikák, bazsalikom ElkészítésKevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.A babot átválogatjuk, majd sós vízben félig megfőzzük.A kukoricacsövekről levágjuk a szemeket, félidőben a leveshez adjuk.A cukkinit kockára vágjuk, a főzés vége felé a levesbe tesszük.A tejfölt kevés forró levessel elhabarjuk. Visszaöntjük a fazékba, lassú tűzön összeforraljuk.A paradicsomot, paprikát és bazsalikomot tetszés szerint felaprítjuk, tálaláskor a leveshez adjuk.