Brokkolisaláta almával, sárgarépával

  • 2018.09.19.
  • 0

Ennél őszibb salátát el sem tudnék képzelni. A hozzávalók listája és azok színei is az őszt idézik.Ráadásul egészséges, laktató, üdítő vitaminbomba testnek és léleknek.Felénk a brokkoli még mindig idegen, rosszabb esetben mumus. A piacon eléggé kellett sasoljak, hogy megtaláljam az egyetlen helyi termelőt, akinél volt a kínálatban.Pedig roppanósra párolva, sajttal, dióval kiegészülve igazi ínyencség.  Hozzávalók: 1 kis fej brokkoli2 alma1 sárgarépa,10 dkg cheddar sajt1 marék dióbélpetrezselyemzöldsó, bors4 evőkanál dióolaj/olívaolaj½ citrom leve Elkészítés A brokkolit rózsáira szedjük és gőz fölött megpároljuk. Hagyjuk kihűlni.Az almát vékony szeletekre vágjuk, a citrom levével meglocsoljuk. A sárgarépát meghámozzuk, krumplihámozóval vékony csíkokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk.Az almát, brokkolit, sárgarépát, sajtot és diót tálra rendezzük.Az olajat sóval, borssal ízesítjük, a salátára locsoljuk.Petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.