Őszi sangria

  • 2018.09.15.
  • 1

A sangriáról először a tikkasztó nyári kánikula jut eszünkbe. Amióta azonban az évszakok is identitászavarral küzdenek, nyugodtan elkövethetjük ősszel is ezt a spanyol frissítőt.Legyen ez búcsú a nyártól, vagy az ősz köszöntése. Néhány gyümölcs a kertből, vagy a piacról, némi alkohol és néhány barát kell hozzá csupán. Bár ez utóbbi valóban drága hozzávaló!Tipp: Gyerekeknek természetesen alkohol nélkül, pl. almalével, szőlőlével készítsük.Hozzávalók: 1 l vörösbor1 dl vodka/konyak2 evőkanál cukor1 citrom1-1 fürt fehér és kék szőlő2 őszibarack4 szilva1 alma ElkészítésAz alkoholos italokat a cukorral elkavarjuk. A gyümölcsöket tetszés szerint,  szeletekre, cikkekre vágjuk.Az alkoholos alapot üvegkancsóba öntjük, beletesszük a gyümölcsöket és néhány órára hűtőbe rakjuk.Poharakba adagolva tálaljuk úgy, hogy mindenféle gyümölcsből jusson mindenik pohárba.