Almás „egykezes” piték- Apple hand pie

  • 2018.09.11.
  • 8

Az “egykezes” piték Amerika szerte népszerűek. Mindenféle sós és édes töltelékkel egyaránt készítik.Az almás változat tulajdonképpen egy egyszemélyes almás pite. Nem mondanám, hogy kevesebb vele a munka, de az is inkább játék. Olyan, mintha raviolit készítenénk.Az “egykezes” pitékben az a jó, hogy könnyen kezelhetőek, jól csomagolhatóak, így gyerekeknek kiváltképpen ajánlhatók.Jaj, ez olyan finom volt!-mondta Fanni, mikor  a napokban meglátta a képernyőmön a pitécskéket. Készítesz még?Igen, fogok, másféle töltelékkel is ki szeretném próbálni: körtével, áfonyával, sőt hússal is finom lehet! Hozzávalók: 40 dkg liszt25 dkg vaj20 dkg cukorcsipetnyi só2 teáskanál sütőpor1 teáskanál vanília kivonat2 tojásA töltelékhez: 3-4 savanykás alma2 evőkanál cukor1 evőkanál étkezési keményítő1 teáskanál fahéjA szóráshoz: kevés porcukor ElkészítésA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább fél órára hűtőbe tesszük.Az almát apróra daraboljuk. Elkavarjuk a cukorral, a fahéjjal és a keményítővel.A lehűtött tésztát kinyújtjuk (több részletben), korongokat vágunk belőle.Minden második korong közepére egy evőkanálnyi almát teszünk. Beborítjuk egy másik koronggal és a széleket villával lenyomkodjuk. A közepét megszurkáljuk.180 fokos sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.