Csirke felsőcombok almával, körtével, céklával

  • 2018.09.07.
  • 6

Bár én szeptemberben még nem szeretem az őszt,azt el kell ismernem, hogy gasztronómiai szempontból az egyik leggazdagabb hónap. Ez az átmenet a nyárból az őszbe mindkét évszak kincseit rendelkezésünkre bocsátja. Ez az almás, körtés, céklás egytálétel könnyű és zamatos. Ráadásul glutén-, laktóz- vagy paleo diétába is beilleszthető. A recept megjelent az Erdélyi Konyha magazin szeptemberi számában. Címlapon. Hozzávalók: 8 drb. csirke felsőcombsó, borsolaj2 közepes cékla3 alma3 körte1 hagyma8 cikk fokhagymazsálya ElkészítésA csirkecombokat sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk.A hagymát nagyobb szeletekre vágjuk. A céklát meghámozzuk, kis darabokra vágjuk.Egy tűzálló edénybe olajat öntünk. Beleforgatjuk a céklát, hagymát, fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, az edény alján egyenletesen elrendezzük.Rárakjuk a csirkecombokat, olajjal megkenegetjük és lefedve félpuhára pároljuk.Az almát és a körtét cikkekre vágjuk. Előbb a körtét, majd az almát is a hús közé rakjuk.Készre sütjük. Zsályával díszítjük.