Besameles csirke

  • 2016.08.21.
  • 6

Ma egy igazán tartalmas receptajánlatot hoztam: ez a besameles csirke. Kicsit tovább kellett sütnöm, mint ahogy az eredeti recept javasolja, 25 perc sütés után időnként ránéztem, akkor jó, amikor a sajt aranybarnára pirul rajta. Vizespohár tekintetében 3 dl-es poharat használtam. Jó sok vajjal és tejszínnel készült burgonyapürét javaslok mellé.
Jó étvágyat!

Kép: Bokorovics Zsolt
Hozzávalók - Malzemeler 2 db csirkemell2 adet tavuk göğüs eti2 db répa2 adet havuç1 db hagyma1 adet soğan2-3 szál friss kakukkfű2 – 3 dal taze kekiksótuz feketeborskarabiber  Hozzávalók a besamelhez - Beşamel için Malzemeler 2 ek liszt2 yemek kaşığı un2 ek vaj2 yemek kaşığı tereyağı3 vizespohár tej3 su bardağı süt2 vizespohár reszelt trappista sajt2 su bardağı kaşar peyniri – rendeszerecsendiómuskat
sótuzfehérborsbeyaz biber
Elkészítése - Yapılışı
A csirkét tegye egy mély edénybe. Tavuğu derin bir tencereye koyun.
Adja hozzá a répát, friss kakukkfüvet, néhány feketeborsot, hagymát és annyi vizet, hogy ellepje, majd párolja meg. İçine havuç, taze kekik, tane karabiber, soğan ve üstlerini geçecek kadar su koyup haşlayın.
A megpárolt csirkét tépkedje darabokra és tegye félre. Haşladığınız tavuğu didikleyip kenara alın. A zöldségeket leszűrve tegye egy tálba és villával nyomkodja szét.Sebzeleri de süzerek bir kaba alın ve çatalla ezin.
A besamelmártáshoz - Beşamel sos için; Tegye a vajat lábasba és olvassza fel. Tereyağını sos tenceresinde eritin.
A lisztet egy habverő segítségével kevergetve pirítsa meg. Unu, bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kavurun. A megpirult liszthez lassanként hozzáadva a tejet folyamatosan kevergesse a csomómentesség érdekében. Kavrulan una, sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için sürekli karıştırın.
Sót, fehérborsot és szerecsendiót is adjon hozzá és keverje el, majd forrás után zárja el alatta a gázt. Tuz, beyaz biber ve muskat ekleyip karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kapatın.
Adja ehhez a lábasba szintén a reszelt sajtot, a zúzott zöldségeket és az összetépkedett csirkéket, majd alaposan keverje össze.Aynı tencereye kaşar peyniri, ezdiğiniz sebzeleri ve didilmiş tavukları ilave edip iyice karıştırın.
A csirkés keveréket oszlassa el egy tepsiben és szórja meg a tetejét sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőben süsse 25 percig. Tavuklu karışımı fırın kabına yayın ve üzerine kaşar peyniri serpip, 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin.
Tálalja melegen.Sıcak servis edin.
Jó étvágyat!Afiyet olsun!
SZERETNÉK HÍRLEVELET KAPNI!




Email*

Név*

//