Gombás tokány burgonyafánkkal

  • 2018.09.28.
  • 0

Mindkét étellel találkoztatok már nálam, csak nem ebben az összeállításban. Gondoltam, jó párost alkotnának ketten, és nem tévedtem. A szaftos hús mellé kitűnő párosítás a burgonyagombóc.  A fánk egyébként önmagában, tartárral is kitűnő, a hús pedig rizzsel és tésztával is megállja a helyét. Az egyik kedvenc ragum, isteni finom, próbáljátok ki, ha még nem tettétek. Hozzávalók a húshoz:1 kg sertéscomb10 dkg szalonna2 evőkanál liszt25 dkg gomba 3 paradicsom2 paprika2 vöröshagyma2 nagy dobozos tejfölsó, bors, majorannaElkészítés:Egy serpenyőben zsírjára sütjük a felkockázott szalonnát. A pörcöt félretesszük. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a felkockázott húst és fehéredésig sütjük. Fűszerezzük, belekeverjük a szeletelt gombát, paradicsomot, paprikát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Puhára főzzük. Ha a hús megpuhult, elfőzzük róla a vizet. Besűrítjük a liszttel elkevert tejföllel. Felforraljuk. https://sziszikeccs.cafeblog.hu/2017/09/27/gombas-tokany/Burgonyafánk:Hozzávalók:1 kg burgonyafél kiló liszt4 tojás5dkg élesztő1 mokkáskanálnyi sóolajzsemlemorzsaA burgonyát felfőzzük, majd összetörjük. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a kihűlt burgonyát. Gombócokat formálunk belőle, megforgatjuk zsemlemorzsában és forró olajban kisütjük.https://sziszikeccs.cafeblog.hu/2016/12/17/krumplifank-koret/