Kráter szelet
- 2018.09.09.
- 5
Nekem ez a süti is mindig olyan mumus volt, hogy milyen bonyolult lehet elkészíteni, hogy a színek kavalkádja biztosan valami nehéz trükk folytán kerül oda. Jaj Ettől egyszerűbb sütit aligha találunk. Nagyon finom, a pudingok különböző ízesítéseivel pedig tovább fokozhatjuk a finom ízt. Én most tutti frutti és fehér csoki ízűvel készítettem. Hozzávalók:A pudinghoz:2 csomag pudingpor (különböző ízűekkel az igazi)9 dl tej6 evőkanál cukorA tésztához:5 tojás25 dkg cukor1 csomag vaníliás cukor1 dl tej1 dl olaj25 dkg liszt2 evőkanál kakaó1 csomag sütőporElkészítés:A pudingokat megfőzzük, félrerakjuk kihűlni (néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje).A tojássárgáját a kétféle cukorral elkeverjük. Lassan hozzáadjuk a tejet, az olajat, majd a lisztet, kakaót, sütőport, és a végén keményre vert tojáshabot. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és kanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon tűpróbáig sütjük.