Kókuszos kosárka

  • 2018.07.30.
  • 9

Kb. 2 éve kaptam anyukámtól kosárka formákat, de még csak most avattam fel őket. Volt egy olyan félelmem, hogy nem jön majd ki a tészta a formából, de szerencsére semmi ilyesmi nem történt, egyszerűbb elkészíteni, mint ahogyan gondoltam. A töltelék sokféleképpen varálható. Hozzávalók kb. 18 db-hozTésztához:12 dkg vaj/margarin20 dkg liszt7 dkg porcukor1 tojássárgájaTöltelékhez:4 dl tej5 dkg kókuszreszelék5 dkg cukorfél csomag pudingpor (én most tejszín ízűt használtam)A tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel és a cukorral, majd sima tésztává gyúrjuk a tojássárgájával. (Én most is mikróztam a vajat, ahogy mindig is szoktam…)Diónyi darabokat tépünk belőle, vékonyan a formákba nyomkodjuk, előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük. A krémhez egy lábasba tesszük a 3 dl tejet, kókuszreszeléket és a cukrot. Felforraljuk, majd besűrítjük a maradék tejjel elkevert pudingporral. a még meleg krémet a kihűlt kosárkákba töltjük, félretesszük hűlni. Csokireszelékkel vagy tojásfehérjehabbal is díszíthetjük.