Grillezett csirkemell zöldborsós gombás szósszal

  • 2018.07.30.
  • 0

Eredetileg ezt a szószt össze kellett volna forgatni a csirkével, de én szép nagy szeletekre vágtam a húst, nem pedig csíkoztam, így külön tálaltam. Hozzávalók:1 kg csirkemellfiléolajízlés szerint fűszersó1 fej vöröshagymakb. 30 dkg zöldborsó1 kisüveges gombacsipet cukorsó, bors, fokhagyma5 kdg vaj1 dl főzőtejszínA csirkemellet felszeleteljük, fűszerezzük, majd kevés olajon mindkét oldalát megpirítjuk. A visszamaradt olajban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a gombát. Pici cukorral és sóval, borssal, fokhagymával ízesítjük. Ezután beletesszük a zöldborsót, felöntjük kb. 0.5 dl vízzel és összeforraljuk. Belekeverjük a vajat és a tejszínt, és még egyszer felforraljuk.