Trikolor spagetti milánói módra

  • 2018.01.06.
  • 9

 
Egy nagyon gyors, de finom tésztás ételt hoztam most. Előkészületekkel együtt bő félóra alatt elkészül. Nem hiszitek el ?  Próbáljátok ki!

 
Ahogy készítettem: 20 dkg sonkát apró (2x2 cm) kockákra vágtam.  20 dkg sampion gombát szeleteltem. 1 nagyobb fej vöröshagymát kockákra vágtam és 3 cikk fokhagymát meghámoztam. Előkészítettem még egy friss rozmaring és bazsalikom ágat valamint 4 dl sűrített paradicsomot.

Egy lábasba zsíron üvegesre dinszteltem a hagymát, hozzáadtam a fokhagymát és a sonkát. 10 pedig pároltam, ezt követően a gomba is az edénybe került. Most még együtt is pároltam 10 percet. Utána ráöntöttem a paradicsompürét, jól összekavartam és fűszereztem a ragut.  Sóztam, a bazsalikom leveleket és rozmaringot apróra vágva hozzáadtam. Kapott még egy teáskanál oregánót, egy mokkáskanál kakukkfüvet és igény szerint cukrot. Ha túl sűrű lenne, pici vízzel hígítható. Újabb 10 perc után el is készült a ragu.

Közben a durum trikolor spagettit egészben hagyva bő, sós, forrásban lévő vízbe öntöttem. 5 perc után elzártam a tüzet alatta és lefedtem. 8 perc alatt készre főtt. Akkor leszűrtem, langyos vízzel leöblítettem és alaposan lecsepegtettem .

Amíg a tészta főtt, 20 dkg trappista és 20 dkg füstölt sajtot lereszeltem.

 
A tésztát kevés raguval összekevertem, tálra rendeztem. Meglocsoltam még a milánói szósszal és a maradék ragut külön tálaltam.

A reszelt sajttal is megszórtam némileg és a maradékot külön szervíroztam. A tál díszítése volt az ízesítésre is használt friss rozmaring és bazsalikom ág.

Jó étvágyat!