Fehér bagett

  • 2016.02.18.
  • 4

Ezt a bagettet saját lisztkeverékből készítettem. Semmi bajom a készen kaphatóval, csak nekem kicsit megköti a kezem. Jobban tudom variálni az ízeket, attól függően, hogy mit teszek bele. A tészta egy harmada rostokból áll. 4 dkg szezámliszt van benne, de az ízlés szerint variálható attól függően hogy, kinek milyen hozzávalója van otthon, vagy milyen ízre vágyik. Arra viszont figyelni kell , hogy a folyadék felvétel különböző lehet. Például a kókuszliszt kicsit több, a magőrlemények (mandula, dió, mogyoró) kevesebb folyadékot igényelnek. Ezt figyelembe véve mindenki ízlésének megfelelően el tudja készíteni, ezt a csodás, könnyű, lukacsos bagettet.Hozzávalók 4 db bagetthez:2,5 dkg utifűmaghéj (darálva)1,5 dkg bambuszrost (darálva)1 púpos tk. konjak liszt5 dkg tápióka keményítő4 dkg szezámmagliszt ( vagy más magőrlemény)1 kk. szódabikarbóna1 kk. citromsav vagy aszkorbinsav vagy citromlé (abból lehet kicsit több)1 tk. 4-szeres édesítő1 tk. fokhagymapor1 tk. só2 db egész tojás2 dl forró vízA száraz hozzávalókat kimérjük és összekeverjük. A tojásokat kikeverjük, és a forró vízzel együtt, gyors mozdulatokkal hozzákeverjük a lisztkeverékhez. 10 percet hagyjuk állni, hogy a rostok jól megszívják magukat.Nedves kézzel bagetteket formálunk, bevagdossuk és 180 fokon 30 percig sütjük.