Itt vannak a 2016. év legjobb magyar sajtjai! (2.)

  • 2016.10.05.
  • 1

A cikk a sok kép miatt nem fért el egy bejegyzésben. Az előző részhez kattintson! >>>
Néhányan érem és különdíj nélkül maradtak, ezért az eredményhirdetés után a vásárban láttam csalódott arcokat is. Szerintem nincs okuk keseregni - a díjazás hiánya nem azt jelenti, hogy velük van a baj! A mezőny erős volt, a zsűri pedig szigorú. A vásáron remek sajtokat kóstoltunk, és merem állítani, első osztályú termékeket láttam a díjátadón osztott "érmek", azaz címkék nélkül is. Két példát említek: a Garabonciás sajtjaival nem először találkozom, és ha az ízeken múlik, biztosan nem utoljára; elfogultan pedig dicsérni szeretném szerkesztő kollégánkat, Elek Szabolcsot is, akárcsak a hozzá hasonló "pályakezdő", fiatal termelőket.
Díjátadás - galéria
A hétvégén sokszor elhangzott, hogy a magyar sajt fejlődő stádiumban van. Örüljünk, hogy tanúi lehetünk ennek a fejlődésnek - látogassunk el minden évben a Sajtmustrára, lássuk a gyarapodó, egyre színvonalasabb hazai kínálatot!