Kapros-tormás sonkakrém

  • 2017.04.21.
  • 7

A maradékmentes – fenntartható háztartás címre megyek.Elkészítés: 15 perc + hűtés felhasználásigHozzávalók:15 dkg natúr krémsajt1 ek. tejföl1 nagy csokor friss kapor1 kis csokor friss petrezselyem1 nagy vastag szelet füstölt, főtt sonka1-2 szál újhagyma a zöldjével együttnéhány darab firss retek vékonyan felszeletelvecsipet só, frissen őrölt fekete bors1 főtt kemény tojás1 ek. tejföl1 csapott ek. mustárkb. 5 centis darab friss torma1 ek. ecetes tormaA krémsajtot keverőtálba tettem. A megmosott kaprot és petrezselyemzöldet finomra aprítottam. Az újhagymát vékonyan felkarikáztam.A sonkát vékony szálakra tépkedtem, de akár apró kockákra is vághatjuk. A tojásfehérjét apró kockákra vágtam, a sárgáját villával a krémsajthoz kevertem. Minden hozzávalót a krémsajthoz adtam, alaposan elkevertem. Kóstolás után ízesíthetjük még tormával, sóval, borssal, mustárral, ízlés szerint.Hűtőbe tettem.Facebook: Rizsázzunk!Instagram: rizsazzunk_blogInnen is szemezgethettekKapros tormás krémsajtKapros citromos spárgalevesKapros túrós cukkinilepényKapros túrós lepény