Sült hagymás édesburgonya muffin

  • 2017.04.16.
  • 6

Nem mintha egy húsvéti receptről lenne szó, hiszen nincs benne se sonka, se tojás, de még egy újhullámos kalácsfelfedezésnek se tudnám elkönyvelni. Szimplán azért készült nálunk húsvét vasárnapján sült hagymás édesburgonya muffin, mert imádunk mindent, ami édesburgonyás. Az eredeti recept egyébként Jamie Oliver-től van, persze egy kicsit azért módosítottam rajta, a sült hagymát én tettem hozzá, a teljes kiőrlésű liszt pedig nálam zabliszt volt, a túrót pedig természetesen juhtúróval helyettesítettem.
Kínálhatod reggelire, leves mellé pogácsa helyett, vagy például uzsonna is lehet belőle.

Hozzávalók:
600 g édesburgonya
4 szál újhagyma
6 L-es méretű tojás
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál juhtúró
250 g zabliszt
6 g sütőpor

Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 180 fokra, az édesburgonyát meghámozom és lereszelem, hozzáadom a sütőport, a lisztet, a tojásokat és a juhtúrót is, végül az újhagymát is belekarikázom.
A vöröshagymát meghámozom és apróra vágom, olajon egy serpenyőben megdinsztelem, amikor kicsit lehűlt ezt is a tésztakeverékhez adom.
A tésztát sütőpapírral, vagy muffin papírral kibélelt formákba töltöm, majd 45-50 perc alatt aranybarnára sütöm. 35 perc után érdemes ellenőrizni.
A sütőből kivéve néhány perc pihentetés után tálalható, nálunk nagyon bevált, mindenkinek ízlett!  Néhány darabot le is fagyasztottam, bevetem majd, ha éppen úgy adódik, hogy megkívánjuk.