Cukormentes tojáslikőr- Az ünnepi pillanatokhoz

  • 2016.12.29.
  • 1

Szeretem a tejszínes és édes likőrféléket, remek ötlet a vendégeket fogadni vele. Ünnepekre pedig igazán alkalmi finomság. Még akár ajándékba is adható, pár hétig gond nélkül tárolható, ha egyáltalán megmarad addig. Még karácsonyra készítettem, ezt használtam például a mini képviselőfánkok töltelékéhez is.   Azért érdemes figyelni rá, mennyit iszunk belőle, mert bár nem érezzük, ebben ugyanaz a tömény alkohol van, csak kisebb koncentrációban.A képet ezúttal a www.foodnetwork.com -tól kölcsönöztemHozzávalók: 400 ml 3,5 %-os tej, 200 ml tejszín (30-32 %-os), 1 vaníliarúd és kikapart magjai, 120 g cukornak megfelelő édesítő, 4 db tojássárgája, 200 ml vodka, 120 g cukornak megfelelő édesítőA tejet és a tejszínt összeöntöm a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű édesítővel. Felforralom, majd félreteszem.A tojások sárgáját kikeverem a másik adag porcukorral és a forró tejet lassan, folyamatos keverés mellett a sárgájához öntöm. Kicsit hagyom állni, majd mehet bele az alkohol. Én most vodkát használtam, még a fehér rum is megfelelő.Végül jól záródó csatos üvegekbe töltöm és hűtőbe teszem. Azonnal fogyasztható, de ha állni hagyjuk az ízek még jobban összeérnek.