Lecsóban párolt csirkecomb

  • 2013.04.15.
  • 5

Anyám. Rettenetes hátfájással ébredtem reggel. Ritkán szokott így és ennyire fájni, de most sikerült. Még főzni se volt kedven annyira, pedig csinálni kellett volna valamit ebédre. Belenéztem a hűtőbe és rá kellett eszmélnem, hogy csúnyán bevásároltam csirkecombból, méghozzá annyira, hogy azzal volt teli az egész fagyasztóm. Az egyik alapanyag már megvolt, most már csak a módot kellett kitalálni. A klasszikus sült húshoz nem volt kedvem, bár a finom ropogós bőrét azt szeretem. Aztán benéztem a kamrába és meg volt a mód is. Így lett a lecsóban sült csirkecomb. Bár a névvel kicsit bajban voltam, mert pároltam is a lecsóban és sütöttem is. Akkor lássuk mi kell hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb, kb. 1200ft
2 üveg lecsó, én konzerv lecsóból csináltam, de az igazi a házi lecsó a legjobb, kb 400ft
só, bors, majoránna, fokhagyma krém
 
Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A csirkecombokat lemostam, majd egy papír törlővel megszárítottam őket. Utána befűszereztem őket, sóval, borssal, majoránnával és a fokhagymával. Én speciel a bőrük alatt is befűszereztem, mert úgy a husi is jobban átveszi a fűszerek ízét.
A husik készen vannak. Most előveszünk egy mély tepsit és az aljára öntjük a lecsót, majd a csirkecombokat is szépen belerakosgatjuk. Alufóliával lefedjük a tepsit és a sütőbe rakjuk kb 1 órára. ennyi idő elméletileg elég ahhoz, hogy a lecsó levétől megpárolódjon a husi, de villával megszúrjuk, ha könnyen belemegy, akkor készen van, ha nem, akkor tegyük még vissza egy kicsit. Amennyiben megpuhult, akkor vegyük le róla a fóliát és rakjuk vissza a sütőbe és süssünk még rajta egy kicsit, így finom ropogós lesz a bőre. A sütés mehet légkeverésesen is de akkor figyeljünk oda rá, mert hamar megsül.
Én rizzsel tálaltam, de lehetne krumpli pürével is. Egy kis rizs, egy kis husi és a lecsóból. Nem kellett sokat ugrálni hozzá, kevés dolog kell hozzá és szerintem finom lett. Még a kisfiam is evett belőle, pedig abban a korban van, amikor nem sok főtt kaját hajlandó megenni, csak a főtt tojást :-D
Idő: kb másfél óra
Ár: kb. 400ft/adag
Jó étvágyat :-)