CsirkeBurger

  • 2013.04.10.
  • 4

Na véééégre. Kisütött a nap. Nincs se hó, se eső és talán eljön végre a tavasz, amikor ki lehet szabadulni a szabadba és a napsütést és a meleget élvezve kaját csinálni. Imádok grillezni és még jobban szeretem utána betolni az arcomba az igazi faszénen grillezett húst és hamburgert. De ez egyelőre messze van, így be kell érnem azzal, ha itthon csinálok ilyesmit a tűzhelyen. Igaz, hogy az az igazi füst íz nem lesz benne, viszont mégse a gyorséttermit kell bezabálni, ami mint tudjuk 1 év után is ugyan olyan, mint amit most vágtak hozzánk zacskóstul. Két csavart raktam bele. Az egyik, hogy szentségtelenséget elkövetve csirkéből csináltam és nem marhából, ahogy a NAGY KÖNYVben meg van írva, valamint, hogy zabpehely van benne a zsemlemorzsa helyet, szóval erősen fitneszes. Akkor dobjuk is össze.
Hozzávalók 9-10 szendvicsre:
70dkg darált csirkehús
1 csapott kiskanál só
1 csapott kiskanál bors
1 csapott kiskanál őrölt koriander
1 tojás
4 púpozott evőkanál natúr zabpehely por, én azt csináltam, hogy megvettem az 1kgos zabpelyhet és azt egy kávédarálóban rendesen lezúztam.
Zöldségek amiket bele akarunk tenni, paradicsom, paprika hagyma,uborka, saláta stb.
Hamburger zsömlék
Sajt
Akkor dobjuk össze. Elsőnek a darált húst rakjuk bele egy tálba és szórjuk rá a sót, borsot és a koriandert. Ha ez megvan, akkor alaposan dolgozzuk össze. Tudom ez kicsit fura érzés lehet egyeseknek, de nem kell ódzkodni, tisztára olyan érzés mintha az ember darált húsba nyúlkálna. Na jó lehet géppel is csinálni akinek van robotgépe.  Adjuk hozzá a tojást és ezt is dolgozzuk bele a húsba. Ha a tojást is belekevertük akkor jöhet a zabpehely por, amit szintén alaposan elkeverünk benne, majd az egészet félretesszük.
Megmossuk a zöldségeket és felkarikázzuk őket. Valamint a zsömléket is félbe vágjuk. Mindent előkészítünk a nagy rohamhoz, ugyanis, ha elkezdjük sütni a húspogikat, akkor zutty mehetnek majd egyből bele a zsömikbe, hogy frissen melegen lehessen az arcunkba tolni.
Minden előkészítve. Akkor jöhet a sütés. 9-10 gombócot csinálunk a hús masszából. Felmelegítjük a serpenyőt, majd 1 gombócot a kezünkbe veszünk, szétlapítjuk akkorára amekkorára szeretnénk, de nagyon vékonyra se, mert akkor eltűnik a Burgerünkben. Majd szépen beletesszük  a serpenyőbe annyit húspogit amennyi, kényelmesen elfér. Jól megsütjük mindkét oldalát és mehet a zsömlékbe a zöldségek és az adalékok ( mustár, ketchup, majonéz, salsa szósz) mellé aztán adjunk neki.

Tipp: Én a zsömik belsejét is meg szoktam pirítani egy kicsit, bár tény, hogy ez grillen a legtutibb.
Tipp2: Bármit lehet belerakni, amit csak szeretnél. Tele van lehetőséggel. Lehet belerakni bacon szalonnát is kicsit megsütve. Vagy éppen egy kis káposztát és répát lereszelünk, összekeverjük őket ízlés szerinti mennyiségű mustárral és tejföllel és azt halmozzuk bele. Én a hagyományos felállás híve vagyok és a dupla husit sem vetem meg :-D
Idő: 30-40 perc
Jó étvágyat :-)



Címkék

Csirke Főétel