Rácponty zöldségágyon

  • 2018.08.14.
  • 0

Ez olyan nyaralós, ám de kiadós kaja, arra az esetre is, ha éppen nem nyaralnátok. Régóta ki akartam próbálni és találtam pontyfilét a piacon, így gondoltam itt az idő.Máskor ponty patkót szoktam venni, azt hittem a “filé” jobb lesz, de kár azt hinni, hogy ez a hal szálkátlan lehet, mert kicsit sem lesz az, szóval teljesen mindegy melyiket választjátok.Amúgy pofon egyszerű az egész, hiszen minden egy tepsiben sül, csak szeletelni kell a zöldségeket és kivárni, míg minden puha lesz, de ez az idő sem vészes. A paprikának és paradicsomnak köszönhetően enyhe lecsó illat fogja belengeni a lakást, majd becsatlakozik  hozzá a bacon is, ahogy pirulni kezd a tetején, gondolhatjátok, hogy ez akkor már rossz nem lehet!Hogy A férfi boldogsága is teljes legyen készítettem egyből egy másik tepsivel is, csak arra csirkecombot tettem, így meg volt az ebéd másnapra is, a hal viszont csak frissen jó!Nem vagyok egy nagy koviubi rajongó, de ehhez remekül passzolt!Hozzávalók 2 főre:2 szelet ponty2-3 szelet bacon40 dkg krumpli2 kisebb paprika2 szem paradicsom2 gerezd fokhagyma1 fej vöröshagyma2 deci tejföl1 mokkáskanál piros paprika1-2 rozmaring ágsó, borskókuszolajA krumplit felszeltem karikákra héjastól és a tepsibe tettem, megsóztam, tettem rá egy kanál kókuszolajat és összeforgattam. Rászeltem a paradicsomot, a paprikát és hagymát, majd picit sóztam, borsoztam és rászortam az aprított rozmaringot.A halat sűrűn beirdaltam, úgy, hogy ne vágjam át a bőrét azért. Sóztam, borsoztam és mindkét szeletre ráreszeltem 1-1 gerezd fokhagymát és bedörzsöltem a húsába. Ráhelyeztem őket a zöldségekre, rátettem pár db baconszeletet.Kikevertem a tejfölt a piros paprikával és rákanalaztam ezt is a hal tetejére, majd egyenletesen elkentem rajta. Végül még a tejföl tetejére is tettem pár kisebb darab bacont.180 fokra előmelegített sütőbe toltam alufóliával lefedve 30 percre, hogy a zöldségek átpuhuljanak, majd levettem a fóliát és addig sütöttem, míg  a bacon megpirult rajta, kb. 15 percig.Hasonló bejegyzések:Körtés sajtos zellerfőzelékZöldborsós paradicsomos halJamie halas pitéjeHamis lasagneNyári lazac sültHalvacsora szentestére – Fogas Orly módraSült libacomb sütőtökkel és szilvávalSzezámos sült paprikakrém és irány Kopács!