One Million Shake Bar, Budapest - gasztro teszt

  • 2016.07.25.
  • 4

One Million Shake Bar – 1132 Budapest, Váci út 6. – gasztro teszt és kritika
Furcsán állunk hozzá a shake-hez. Nem is étel, nem is ital, édesség is, meg nem is, de egy biztos elképesztően frissítő tud lenni. Sőt, egyik-másik variációja kifejezetten izgalmas lehet, nem csak ízre, de látványra is.

Elkészítése nem kíván nagy ördöngösséget. Jóféle vanília fagyalt, tej, gyümölcsök vagy valamilyen csoki, mogyorókrém, magok, meg egy alapos rázás vagy turmixgép segítségével, bárki készíthet magának otthon egyet… kettőt... hármat... A variációk száma mondjuk, közelít a végtelenhez és egy jó shake kemény függőséget tud okozni. Persze itt is kell némi kísérletezés, vagy ha az előbbiekre nincs kedv, lehetőség, akkor jó ha tudjuk, hogy el lehet zarándokolni egy olyan shake bárba, mint a One Million Shake.

A hely közel van a Nyugati térhez, de valahogy mégis többször elmentünk mellette, valamiért nem vettük észre. Ez valószínűleg a mi bénaságunk, de az is biztos, hogy érdekes kontrasztot jelent a közvetlenül mellette lévő kocsma. Ez utóbbi harsányabb jelenléttel bír, talán el is nyomja kicsit a szomszédot. Ettől függetlenül a Shake Bárnak erős, egységes arculata van, leginkább „csajosnak” mondható karakterisztikával.

A vendégtérben és a pultban tisztaság és rend van, de azért be-becsúszik, egy-egy „vásárlóiélménytromboló” baki a design-ba (pl. erről a sarokról, mintha elfeledkeztek volna – de az is lehet, hogy épp valami átalakítás folyik…)

A személyzet nem különösebben aktív, de kedves, türelemmel kivárja amíg értelmezzük a választékot, és amikor kell, segít. Lehetne persze még egy fokkal rátenni a vendéglátásra, mert végül is ez egy szaküzlet. Illetve meg van a lehetősége, hogy igazán az legyen – attól függően, hogy a vezetés hova pozícionálja az üzletet - de ehhez még több kommunikáció és proaktivitás szükséges. Félreértés ne essék, az alapok bőven megvannak és ismételten köszönjük a kedves mosolyokat!
A vezértermék nyilván a shake, de vannak kiegészítő tételek is a kínálatban (ezek elemzésével most inkább nem foglalkoznánk). A shake-ezés ereje leginkább abban rejlik, hogy magunk választhatjuk ki az összetevőket (itt külön piros pont jár azért, mert mindenféle tejjel kérhetjük a shake-eket). Ezt részben figyelmen kívül hagyjuk, és két példányt a menü alapján választunk, egyet pedig összerakunk (de csak szolidan).
A „Red shake” szimplán csak bogyós gyümölcsökből, vanília fagyiból és tejből áll. A „Vegas”-ba (lásd a fentebbi képen) az áfonyán és fagyin kívül banán is kerül.

Gyönyörűek a színek, alig várjuk az első kortyot (vagy harapást). Az előbbi kicsit hígabb, ízében a tej egy lehelettel jobban dominál, mint várnánk. Az utóbbi a banánnak köszönhetően sűrűbb és ez az állag jobban tetszik nekünk. Az ízek jó arányban keverednek, de ami a legfontosabb, hogy túlzott édességnek nyoma sincs. Összességében tökéletes – bár nagyon hideg - frissítő mindkettő. A harmadik shake-be a fagyin és tejen kívül, Bounty, banán, és tejszínhab kerül. Ütős cuccot akarunk és meg is kapjuk. Mondhatnánk, hogy semmi extra, de jól eltalálni az arányokat biztosan nem könnyű. Itt ez is sikerült és ennek tudatában még boldogabban szürcsölgetünk…
Árazás: Shake-ek: 3dl: 790 Ft; 4dl: 950 Ft; 5dl: 1090 Ft.
Összefoglalva: Egyszerű műfaj a shake. A sikere leginkább az alapanyagokon és az arányokon múlik, a One Million Shake Bárban pedig jól tudnak bánni ezekkel. Jók tehát az alapok, amikre akár tovább is lehetne építkezni… Ezt persze nem kell kivárni, addig is nyugodtan be lehet ugrani egy kellemes felfrissülésre.
Értékelés (1-10)
Pincérek, vendéglátás: 7
Étel, ital: 8
Helyszín, atmoszféra: 7
Ár/érték arány: 7
Ízlések és pofonok kategória: Ha erre jársz, ugorj be!
A fenti írás két látogatás tapasztalatai alapján született, de így sem tud teljes és 100%-os objektivitású képet adni az adott helyről. Éppen ezért minden építő jellegű vélemény fontos, elsősorban azért, hogy az üzemeltetők a visszajelzések alapján, jobban tudják a vállalkozásukat vezetni. Ezzel pedig mindannyian csak jól járhatunk, úgyhogy tisztelettel várjuk a véleményeket!
Követhetsz minket itt vagy a Facebook-on is!