Kecskesajtos-diós nyúlgerinc spárgával

  • 2018.05.13.
  • 4

Elindult a spárgaszezon, amit minden évben nagyon várok, hiszen egyik kedvenc szezonális csemegém. Ahogy a boltokba megérkezik a friss, üde spárga már azon gondolkodok melyik favorit kajámat készítsem el.
Tegnap kiugrottunk Bécsbe, hogy Dórinak új bukót vegyünk pár apróság mellett persze. Ezt az alkalmat valami igazi finomsággal szerettük volna megünnepelni. Olyannal, ami nem igényel nagyobb és hosszabb előkészületet, magára lehet hagyni, de a végeredmény különleges lesz. Ez lett belőle:
Kecskesajttal és dióval töltött nyúlgerinc spárgával
Hozzávalók (2 személyre!):2 szép nyúlgerinc1 csomag (50 dkg) friss spárga8 szelet füstölt bacon (Karátot szoktam használni, szerintem ez a legjobb bolti bacon és verhetetlen az ára is)2 evőkanál kecskesajt2 evőkanál darált dió2 szép sárgarépa (én BIO sárgarépát használtam)pár friss rozmaring ágacskaPár karika póréhagyma zöld1 cső friss chili (opcionális)Borssó
Elkészítése:Mint fentebb írtam is: olyan étel ez, ami nem igényel különösebb és hosszabb előkészületet, és magára lehet hagyni. Sok dolgunk így nem is lesz. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és amíg felfűt dobjuk össze az ételt. A nyúlgerinceket sózzuk, borsozzuk, majd kenjük meg a kecskesajttal és szórjuk meg a darált dióval.Hát ez így elég rondán néz ki, de majd még alakul :) Egyszerűen tekerjük fel a húsokat, és tegyük félre. Rakjuk úgy egymás mellé a baconok felét (4 darabot) hogy picit fedjék egymást. Tegyük rá az egyik töltött nyúlgerincet, majd csavarjuk fel rá a bacont (mintha szőnyeget tekernénk fel). Ismételjük meg a másik nyuszival ugyanezt a lépést, és már készen is vagyunk.Tegyük őket egy hőálló tálba, amibe előzőleg minimális (2-3 evőkanálnyi) vizet öntöttünk. Dobjuk rá a karikázott zöldségeket (sárgarépát, póréhagymát, chilit) tegyük mellé a rozmaring ágacskákat, majd borsozzuk meg az ételt.Fedjük le alufóliával, és toljuk be a felfűtött sütőbe a hús puhulásáig (kb. 45 perc). Amíg a nyuszi sül nyugodtan megcsodálhatjuk az új bukót és a többi szerzeményt.Ugye milyen pöpec kupak? Egy Scorpio EXO 490 Vision, gyönyörűűű! Háttérben az én Sharkom, mindez hol máshol lenne fotózva, mint a konyhában. Na de vissza az ételhez. Ha a hús puha vegyük ki, és tegyük félre lefedve. Ilyen forrón amúgy sem tudnánk megenni. Nem kell pánikolni, a bacon szépen megpirul a fólia alatt is, ez a dolga :)  Készítsük el a spárgát, addig simán tud a hús pihenni. Amint a spárga kész (6-8 perc) már tálalhatjuk is a csemegét.Tegyünk egy adag spárgát a tányérra, helyezzük rá a rézsútosan elvágott nyúlgerinceket, majd halmozzunk rájuk a finom, szaftos zöldségekből. A rozmaringot azért nem kell odatenni :) Én körbekanyarintottam pici majonézzel is.Méltó fogás egy új kupak köszöntésére :)  Ahogy a krémes, diós töltelék a zsenge hússal és a baconnel az ember szájába kerül, mellé pedig egy falat majonézes spárga is jut, az valami csodás érzés. Próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!Jó étvágyat!