Gluténmentes krumplis pogácsa

  • 2018.07.11.
  • 0

Hozzávalók 1 nagy tepsihez (50 darabhoz)
500 g burgonya (hámozva, nyersen mérve)
150 g rizsliszt
100 g kölesliszt
10 g útifű maghéj
1 db tojás + 1 db a kenéshez
100 g tejmentes margarin
1 tk só
½ cs sütőpor
Elkészítés
A tisztított, hámozott burgonyát hideg sós vízben feltesszük főni. Amint megpuhult, leszűrjük, még melegen villával vagy krumplinyomóval összetörjük. Belekeverjük az olvasztott margarint, beleszórjuk a liszteket, a sót. Alaposan összegyúrjuk, majd hozzágyúrunk 1 db felvert tojást és az útifű maghéjat.
Fóliába csomagolva legalább 2 órán keresztül hűtőszekrényben pihentetjük.
170°C-ra előmelegítjük a sütőt, addig kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejüket megkenjünk felvert tojással, majd sütőbe tolva 25 perc alatt készre sütjük őket.
Jó étvágyat!
1 darab pogácsa energia- és tápanyagtartalma (50 darab esetén):42 kcal, 5 gramm szénhidrát, 1,5 gramm zsír, 1 gramm fehérje
A teljes tészta energia- és tápanyagtartalma:2077 kcal, 266 gramm szénhidrát, 85 gramm zsír, 45 gramm fehérje


A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus