Hajdinanokedli gombapörkölttel

  • 2018.05.09.
  • 3

Hozzávalók 4 személyre
500 g csiperke
200 g füstölt sonka
1 közepes fej vöröshagyma
100 g sűrített paradicsom
1 ek napraforgóolaj

bors
oregano
bazsalikom
4 ek eritrit
4 adagnyi hajdinás nokedli (recept ITT)
Elkészítés
Az apróra vágott vöröshagymán 1 evőkanálnyi olajon üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockázott sonkát, a szeletelt gombát, lepirítjuk. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Ízlés szerint fűszerezzük. Figyelem! A sóval óvatosan bánjunk, mert a sonka eleve sós!Végül hozzáadjuk az eritritet (vagy ízlés szerint más édesítő anyagot). A víz elforralásával besűrítjük.
Nokedlivel összeforgatva tálaljuk.
Kiválóan illik hozzá friss, ecetes lében áztatott fejes saláta, jégsaláta vagy kínai kel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma (eritrittel készítve): 515 kcal, 57 g szénhidrát, 18 g zsír, 24 g fehérje
A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus