Sonkás muffin gluténmentesen

  • 2018.03.28.
  • 6

Hozzávalók 12 db muffinhoz
125 g kukoricaliszt
125 g barna rizsliszt
1 evőkanál útifű maghéj (elhagyható)
2 db tojás
2 evőkanál tejföl (12%-os zsírtartalmú)
1 dl langyos víz
1 teáskanál gluténmentes sütőpor
100 g füstölt sonka
1 marék medvehagyma
50 g trappista sajt
1 kávéskanál só
ízlés egyéb fűszerek, pl. oregánó, majoranna
Elkészítés
Kimérjük a száraz alapanyagokat, egy tálban összekeverjük őket, fűszerezzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a langyos vizet. 5-10 percet állni hagyjuk, addig előkészítjük a többi hozzávalót.
A sonkát apró kockákra vágjuk, a medvehagymát finomra aprítjuk, a sajtot lereszeljük.
A sonkát, medvehagymát a tésztához keverjük, majd muffinpapírral bélelt vagy szilikonos muffinformákba adagoljuk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk.
Előmelegített 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
1 darab muffin energia- és tápanyagtartalma:130 kcal, 15 g szénhidrát, 5 g zsír, 4 g fehérje
 A receptet összeállította: Szarka Dorottya dietetikus