A kis kedvence: Sült tarja Memphisi módra, salátával és krumpli chipsszel

  • 2018.09.23.
  • 4

Úgy ahogyan a nagy „Ő” szereti!Kényeztetés felsőfokon. Azt hiszem, hogy egy “NŐ” erős, független és magabiztosnak érzi magát, amikor a kedves kis otthonában, betér a konyhájába és jó ételt kreál, vagyis főz a családjának. És persze, hogy elégedettséggel tölti el, amikor férj Urának örömet szerez, a nagy “Ő”, pedig egy óriási vigyorral a száján nyugtázza az arcán, amikor valamit ízletesnek talál. Magyarán mondva vigyorog, mint a vadalma, vagy mint egy tejbetök. és közben csak lapátolja magába a falatokat, és csak annyit mormog az orra alatt, még a végére sem érve, hogy van még???  Nos, ez a fincsi sült tarja is ilyen, persze ha húsról van szó, jöhet bármennyi mennyiségben a pasiknak.  Kezdőknek is ajánlom, mert könnyű elkészíteni és nagyon fincsike, kár lenne kihagyni. Sült tarja Memphisi módra, salátával és krumpli chipsszel gluténmentes receptHozzávalók:6 szelet tarja*Száraz fűszerpác:5 ek barnacukor (én ezeket szoktam használni: mauritiusi nádcukor turbinado barnacukor, kókuszcukor)4 tk füstölt paprika itt1½ tk édes-erős steak bors1 tk fokhagymapor4 tk Himalája só½ tk chili pehely¼ tk vöröshagymapor¼ tk tk őrölt kömény¼ tk szárított oregáno¼ tk szárított zsálya¼ tk szárított majoranna¼ tk szárított petrezselyem¼ tk fehér borsSaláta:jégsalátaparadicsomuborkazöldhagymaretekpaprikavegyes szezámmagBalzsamecetes öntet:6 ek *extra szűz olívaolaj2 ek*balzsamecetegy csipetnyi *Himalája só*őrölt fekete borsDíszítés:édesburgonya szalagchips – én itt szoktam rendelni az édesburgonyát*sült krumpli fűszerkeverék szerecsendióval ittSütéshez:kókuszzsír és serpenyő, vagy tepsivagy kontaktgrill, fritu, vagy grillsütő, de kerti grill is tökéletes hozzáA hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:http://azsiabolt.hu/termekekSült tarja Memphisi módra, salátával és krumpli chipsszelelkészítése:A fenti hozzávalóknál lévő fűszereket összekeverjük. Majd tegyük egy kis fűszeres üvegbe. Ha marad belőle, jó lesz későbbiekben. Majd a tarja szeleteket kenjük át extra szűz olívaolajjal, majd az összekevert fűszerrel szórjuk meg, ízesítsük. Ha elkészültünk, tegyük be a hűtőbe egy éjszakára. A pihentetjük a hűtőbe, egy éjszakát, akkor mielőtt sütnénk, vegyük ki fél órával előbb a hűtőből, majd újból szórjuk meg a fűszerkeverékkel. De ha nagyon sietünk, akkor minimum, legalább 15-30 percig állni hagyjuk, hogy beszívja a fűszert a hús. Ez minden hús fűszerezésnél érvényes. *Tipp: a tarja szeletek széleit jó ha bevagdossuk egy picit pld. egy olló segítségével vagy egy éles késsel, így sütésnél nem pöndörödik fel a széle.Addig készítsük el a salátát, és a balzsamecetes saláta öntetet: vágjuk fel a zöldhagymát, jégsalátát, vékony szeletekre, paradicsomot, retket, paprikát, uborkát. Majd a balzsamecetes saláta öntet keverékét tegyük egy kis befőttes üvegbe és jól rázzuk össze. Mehet minden a hűtőbe, tálalásig.Ezután készítsük el az édesburgonyaszallag chipset, mely így készül: Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, leszárítjuk, majd egy zöldségpucolóval szép édesburgonyaszalagokat szelünk le, úgy, hogy mindig forgatjuk a kezünkbe az édesburgonyát.Ha elkészültünk, akkor kókuszzsírban süssük ki, lehet frituban, serpenyőben is sütni. Vigyázzunk rá, mert pillanatok alatt megsül, gyo