Minden íz, amit szeretsz: Mexikói kukoricaleves baconnal és sajttal

  • 2018.09.15.
  • 0

Imádod a kukoricát, akkor ez neked szól!Kényeztető, selymes, laktató és nagyon finom. Az egyik imádott levesem a kukoricaleves, megbolondítva ezzel, azzal, úgy ahogyan mi szeretjük. A mexikói konyha egyik legkedveltebb alapanyaga a kukorica, nem véletlenül, hiszen olcsó és nagyon finom, és ízletes fogások készülhetnek belőle. Ajánlom mindenkinek, aki szereti, vagy egyszerűen egy gyors levesre vágyik, akár hétköznap, de kiváló hétvégre is, mert tényleg gyorsan elkészül, arról nem is beszélve, hogy isteni finom. Kezdők is bátran elkészíthetik, mert szinte elronthatatlan leves.Mexikói kukoricaleves pirított erdei sonkával, baconnal, nachossal és sok sajttal gluténmentes receptHozzávalók:5 ek kókuszolaj1 kk vaj3-4 szelet erdei sonka – apróra vágva1 kisebb fej hagyma – apróra vágva6 db zöldhagyma – karikára vágva, zöldjével együtt3 gerezd fokhagyma – átnyomva¼ hegyes zöldpaprika – apróra vágva, félig kivágva az ereje, ha nagyon erős3 púpos ek *tápióka liszt1 kg mirelit kukorica1400 ml alaplé vagy 1400 ml víz és 3 db marhahúsleveskocka gluténmentesen ittFűszerek:2 kk *ötbors durvára darált fűszer1 kk *őrölt kömény1 kk *cayenne bors1 ek cukor250 ml tejszín100 g reszelt cheddar sajt1 csokor petrezselyem – apróra vágvaFeltét:szeletelt erdei sonkaszeletelt baconzöldhagyma100 g reszelt cheddar sajtszeletelt zöld erős paprikanachosA hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:http://azsiabolt.hu/termekekhttp://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1Mexikói kukoricaleves pirított erdei sonkával, baconnal, nachossal és sok sajttalelkészítése:Egy lábosba tegyük bele a kókuszolajat, vajat, majd hevítsük fel, és adjuk hozzá az erdei sonkát és a hagymákat, paprikát, majd pirítsuk össze, ezután adjuk hozzá a fokhagymát, jól kevergessük el.Ezután már hozzáadhatjuk a kukoricát, szórjuk meg tápióka liszttel, kevergessük el, majd öntsük fel alaplével, vagy víz és leveskocka arányában, ahogy a hozzávalóknál írtam, és a tejszínnel.Majd a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, és főzzük készre, ez kb. 15 perc. Akkor jó, amikor megfőtt a kukorica.Amíg fő a leves, egy serpenyőbe pirítsuk meg a bacont, és az erdei sonkát, és reszeljük le a sajtot.Ha elkészült a leves, a fele sajtot (100 g) keverjük a levesbe, majd a nagyon apróra vágott petrezselymet is adjuk hozzá, jól keverjük össze. És, már le is kapcsolhatjuk a leves alatt a hőt.