A kihagyhatatlan: Kubai mojo sült tarja, édesburgonya szalagchipsszel

  • 2018.07.04.
  • 6

Ismered az egészséges édesburgonya szalagchipszet?Megspékelve egy kis sült hússal, no meg egy kis friss salátával, igazán nyálcsorgató finomságot varázsolhatunk a családi asztalra.Akár hétköznapra, akár hétvégére, mindig jól jön, egy gyors ebéd vagy akár vacsora, mely könnyű megoldás, ha gyorsan akarunk valami finomat.Isteni finom, egyszerű elkészíteni, és kezdők is bátran hozzáfoghatnak, bizton állítom, hogy olyan finomság ez, mely elnyeri majd nem csak a Te, de családod tetszését is… Jó magyarosan mondva, ki ne szeretnék a húst krumplival, ja és a chipszet. A gyerekek és felnőttek pedig odáig vannak az egészséges édesburgonya szalagchipszért. Elképesztően finom és ropogós, ilyet a boltban tuti nem kapsz! Érdemes elkészíteni ezt a finomságot.Kubai mojo sült tarja, édesburgonya szalagchipsszel és lime-os salátávalHozzávalók:4-6 szelet tarja*Himalája só itt – és miért hatásos a szervezetünkre, arról itt olvashatsz*édes-erős steak bors itt*kubai mojo fűszerkeverék itt*cayenne bors ittKöret:1 – 1½ kg édesburgonya én itt szoktam rendelni az édesburgonyát*sült burgonya fűszersó szerecsendióval ittédesburgonyapüré receptet itt olvashatjátok.Saláta:uborkaparadicsomretekjégsalátazöldhagymaLime saláta öntet:1 db lime leve és reszelt héja2 evőkanál méz4 ek olívaolajegy csipet *Himalája sóegy csipet *ötbors durvára darált fűszer ittvegyes magkeverékSütéshez:kókuszzsír és serpenyővagy kontaktgrillA hozzávalóknál * megjelölt termékeket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni:http://azsiabolt.hu/termekekKubai mojo sült tarja, édesburgonya szalagchipsszel és salátával elkészítése:A tarja szeleteket a fenti hozzávalóknál lévő fűszerrel, sózzuk, borsozzuk, majd locsoljuk meg extra szűz olívaolajjal és szórjuk meg Kubai-mojo fűszerkeverékkel és cayenne borssal. Ha elkészültünk, tegyük félre minimum 15 percre.Addig készítsük el a salsát és a lime saláta öntetet: vágjuk fel a zöldhagymát, jégsalátát, vékony szeletekre, paradicsomot, retket. Majd a lime saláta öntet keverékét tegyük egy kis befőttes üvegbe és jól rázzuk össze. Mehet minden a hűtőbe, tálalásig.Ezután készítsük el az édesburgonya köretet: én készítettem édesburgonyapürét, receptjét kétféle variációt itt vagy itt olvashatjátok.És sütöttem a sült tarja tetejére, édesburgonya szalagchipset, mely így készül: Az édesburgonyát megpucoljuk, megmossuk, leszárítjuk, majd egy zöldségpucolóval szép édesburgonyaszalagokat szelünk le, úgy, hogy mindig forgatjuk a kezünkbe az édesburgonyát. Az összes krumplit felhasználjuk, amit a chipshez szántunk, a többiből készülhet az édesburgonyapüré.