Habkönnyű 10 perces: Málnás-túrós sütemény

  • 2018.06.25.
  • 5

A kihagyhatatlan finomság!Gyors, könnyű és nagyon finom, csak annyit mondanak, kérek még. Csábító, ízletes, legendás. Így jellemezhetjük a boldogasszony csipkéjét, a málnát. De miért is boldog? Azt a recept végén olvashatjátok. Én imádom a túrós süteményeket, megspékelve málnával, na az a csúcs. Pikk-pakk elkészíthető, igazi családi, baráti és vendégváró finomság. Sőt egy fárasztó nap után 10 perc alatt összekeverhető, málna szemekkel díszítve, és már süthető is. A gyerekek is odáig vannak érte, meg vissza. Aki szereti a túrós süteményeket és a málnát is, feltétlenül próbálja ki, tuti nem fog csalódni. Olyan könnyed sütemény, hogy nem nehezíti el a gyomrot sem. Kezdőknek is ajánlom, mert egyszerűen elronthatatlan sütemény, és mindig garantált a siker vele… Málnás-túrós sütemény gluténmentes recept Hozzávalók: (közepes tepsi) Mérce: púpos ek12 ek Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt2 ek rizsliszt itt vagy itt1 csomag sütőporkét csipet *Himalája só100 g margarin vagy vaj10 ek cukor 2 csomag vaníliás cukor6 db tojás500 g félzsíros túró10 csapott ek 20%-os tejföl 1 db citrom héja500 g friss málna vagy szezonon kívül fagyasztottIlyen szépen, egymás mellé sorakoztatjuk a szép málnaszemeket. Katt a kére, ha megszeretnéd nagyban tekineteni:(aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio tönköly fehér búzalisztet, vagy bármilyen sima lisztet, ugyanannyi anyaghányadban)Málnás-túrós süteményelkészítése:Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.A lisztet, a sót és a sütőport keverjük el, majd szitáljuk át egy tálba. A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral, habosra keverjük, egy robotgép segítségével. Majd hozzáadjuk egyenként a tojást, és jól elkeverjük.Ezután adagoljuk hozzá felváltva a lisztet, és a tejfölt, reszeljük bele a citromhéjat is, és jól keverjük el a robotgép segítségével.Majd a legvégén, a kezünkkel morzsoljuk bele a túrót, olyan kisebb darabok legyenek, majd szintén keverjük a tészta masszával, de ezt már egy konyhai lapáttal vagy fakanál segítségével.