Ham, bekaplak: Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyócskák

  • 2018.06.04.
  • 1

Rohanás közbeni életmenő falatok, a mennyei csemege!

A könnyed és egyszerű finomság, a mindennapok örömére. 

Imádom, mert oly sok változatban elkészíthető. Lehet hidegtálra pakolászni, kiváló vendégváró, de lehet főfogás, vagy akár salátával beilleszthető a fittdiétába, ebédre, vacsira, vagy csak úgy önmagában, akár pikinikre is! Bármikor jó bekapni belőle egy-két golyócskát, jövet-menet. Imádnivaló harapnivaló, szóval a fasírt az út a szívemhez. Kezdőknek is ajánlom, mert ennél egyszerűbb recept nem is létezik, csak egy tálba halmozunk mindent, összekever, pihentet, kisüt, és már falatozhatjuk is.



Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyók salátával gluténmentes recept Hozzávalók: ½ kg darált hús 5 dkg füstölt húsos szalonna vagy füstölt kenyérszalonna – nagyon apróra vágva 2 db zöldhagyma – apróra vágva, zöldjével együtt 1 db nagy gerezd fokhagyma – reszelve, vagy fokhagymanyomón átnyomva 4 db olajban eltett aszalt paradicsom – apróra vágva Fűszerek: 2 kk *Édes-erős steak bors itt ¼ kk *cayenne bors itt 2 kk *Las Vegas grill fűszerkeverék itt 1 kk *Texasi füstös fűszerkeverék itt 1 nagy csipetnyi *provence fűszerkeverék 1 nagy csipet *Himalája só itt – ízlés szerint (nekem ennyi elég volt, mert a fűszerkeverékek is tartalmaznak sót, illetve a húsos szalonna is.) 1 csokor petrezselyem – apróra vágva 1 kk mustár 1 púpos ek majonéz 1 db tojás 15 dkg gouda sajt – reszelve Sütéshez: zsemlemorzsa gluténmentesen itt kókuszolaj itt Saláta: jégsaláta veresi magyar paradicsom zöldhagyma retek uborka paprika Tálaláshoz: *édes chili szósz itt A hozzávalóknál * megjelölt termékeket, fűszereket a négy égtáj Ázsia boltban szoktam vásárolni, online is lehet rendelni: http://azsiabolt.hu/termekek http://www.azsiabt.hu/termekek/fszrkev?page=1


Fűszeres sajtos-húsos fasírtgolyók elkészítése: Egy tálba tegyük bele a darált húst, én sertéslapockát használtam, de persze bármilyen darált hússal elkészíthető, amit szeretünk. Majd vágjuk fel apróra a szalonnát, adjuk hozzá.
Ezután készítsük elő a többi hozzávalót, vágjuk fel a zöldhagymát, reszeljük le a fokhagymát, az aszalt paradicsomot is csíkokra, majd apróra szeleteljük fel, és reszeljük le a sajtot. Ezt mind adjuk hozzá a darált húshoz.
Ha elkészültünk, akkor már csak a hozzávalóknál lévő fűszerekkel ízesítsük, majd adjuk hozzá a tojást is. Majd jól dolgozzuk össze, én kézzel szoktam. Ezt követően tegyük a hűtőbe, minimum fél órára. Ha letelt az idő, akkor formázzunk a kis kezünkkel golyókat és hempergessük meg zsemlemorzsában. Majd forró kókuszolajban süssük ki. Én frituba sütöttem ki.
Amíg sül a sajtos-húsos fasírt golyók, addig készítsük elő a salátának valót: vágjuk fel a hozzávalóknál lévő alapanyagokat, keverjük el, majd sózzuk (himalája só), borsozzuk (édes-steak bors) – ízlésűnknek megfelelően. Keve