Gyermekkorom ízei: Házi babapiskóta

  • 2018.05.30.
  • 8

Ha megkóstolod, visszarepít a gyermekkorodba!
Önmagában is kiváló desszert, egy délutáni kávé, vagy tea mellé.

Arról nem is beszélve, hogy rengeteg desszert alapja a babapiskóta, a jó bevált tiramisu, a pudingos desszertek elképzelhetetlenek nélküle, sőt kiváló a pohárkrémekhez is.Nagyon szeretem ezt a receptet, mert gyorsan elkészül, adalékmentes, és bármit készíthetünk belőle, úgy, hogy nem kell áztatgatni a babapiskótát. Arról nem is beszélve, hogy a bolti babapiskóta drága, főleg a gluténmentes.
Szívből ajánlom gyerekeknek, anyukáknak, nagymamáknak, mert nagyon finom. A házi készítésű sütemények a legjobbak, legfinomabbak. Sőt a kezdők is hozzáfoghatnak, mert nem bonyolult elkészíteni.


Házi babapiskóta gluténmentes recept Hozzávalók: (kb. 20-25 db) 200 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeverék itt – Aldiban is kapható ebből kiveszünk 3 ek-al és + 3 ek rizslisztet adunk hozzá itt és itt – Sparban is kapható (Aki nem gluténérzékeny, az használhat Bio fehér tönköly lisztet, vagy bármilyen más lisztet 100 g és ebben az esetben 5 ek kukorica keményítőt adjon hozzá a liszthez) 8 ek cukor 1 csipetnyi *Himalája só 3 tojás

Házi babapiskóta elkészítése: A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Mérjük ki a 200 g Alfa-Mix gluténmentes lisztkeveréket, majd vegyünk ki belőle 3 ek-al, és helyette 3 ek-nyi rizsliszttel pótoljuk. Majd a liszteket szitáljuk át.Megjegyzem, a babapiskóta készítésénél, nem kell a tésztájába sütőpor! A tepsit béleljük ki sütőpapírral. Majd készítsünk elő egy habzsákot, egy közepesnyi csillagcsővel. Én olyan méretet használok, amivel a churrost (spanyol fánk) tésztáját szoktam készíteni. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét egy csipetnyi sóval kezdjük el felverni, majd a hozzávalóknál lévő cukor mennyiségéből 4 ek verjük kemény habbá.
Ezt követően a tojássárgáját a maradék cukorral 4 ek keverjük ki a robotgép segítségével, szép halvány sárgának kell lennie, és a lényeg, hogy ne ropogjon a cukor a keverő alatt. Ezután egy-két ek-nyi tojásfehérjehabbal lazítsuk, a tojássárgája masszát és egy fakanállal keverjük el, majd a többi habot is adjuk hozzá, keverjük el, és utána a lisztet és szintén keverjük össze.
Majd töltsük habzsákba a babapiskóta masszáját, és a sütőpapíros tepsibe, húzunk csíkokat, kb. 10 cm-t, és legyenek kb. 5 cm távolságra egymástól. De akár korongokat is formázhatunk belőle. Ki, amelyiket kedveli. Ha elkészültünk, tegyük az előmelegített sütőbe és süssük kb. 8-10 percig. Nekem a gázsütőmön szűken 9 perc kellett, 8,5 perc után vettem ki. Figyeljünk rá, mert nagyon hamar megéghet. A lényeg, hogy világos színűre süssük. Ha megsült ez a finom, rusztikus babapiskótánk, hagyjuk langyosra hűlni, majd egy spatula segítségével, vagy kezünkkel, nyúljunk alá, és szedjük le a sütőpapírról egy tálcára.