Imádnivaló húsgombócos spagetti

  • 2018.07.22.
  • 6

Gyermekeim ebédeltetése idén nyáron komoly kihívás elé állít. Ketten vannak, de véletlenül se szeretik ugyan azt enni. Ha az egyiknek a főzelékkel van baja, a másiknak a feltéttel, nem mindegy, hogy a köret krumpliból van, vagy rizsből de a galuska mindkettőnél lecsúszik, akár a tészta  (megfelelő szósszal tálalva). A bolognai spagetti a tuti közös nevező, de már beleuntam, hogy a tanév vége óta minden héten egyszer ezt főzzem. Szóval hasonló ízvilág után kutatva jött a paradicsomos húsgolyók ötlete, most éppen spagettivel.Paradicsomos húsgolyók spagettivelHozzávalók a húsgolyókhoz:50 dkg darált hús (sertésből)1 fej vöröshagyma2-3 evőkanál zsemlemorzsa1 tojás1 gerezd fokhagyma1-1 kiskanál só, bors, oregánó2-3 evőkanál lisztkevés olaj a húsgolyók sütéséhez (3-4 evőkanál)25 dkg spagettiA mártáshoz:3 dl paradicsomszósz1 dl víz0,5 dl vörösbor2 kiskanál bazsalikom (szárított)só, borskicsi vegeta (kb. fél  kiskanál, de el is hagyható)A hagymát aprítsuk fel. Keverjük össze a morzsával, tojással, fokhagymával, darált hússal, sóval, borssal, oreganóval és kézzel gyúrjuk össze. Formázzunk belőle kis gömböket és forgassuk meg a lisztbe.Forrósítsuk fel az olajat és a húsgombócokat  süssük rajta pirosra. Szedjük ki a serpenyőből.A mártáshoz öntsük össze a hozzávalókat (paradicsomlé, víz, bor, bazsalikom, fokhagyma) és forraljuk fel. Csökkentsük a lángot és tegyük bele a húsgombócokat a mártásba. 10 -15 percig főzzük tovább, közben a mártás is besűrűsödik.A tésztát bő vízbe főzzük ki. Tálaljuk együtt a szósszal. Tetejére szórhatunk reszelt sajtot.Tipp: hasonló receptekVega bolognai spagetti (húsmentes)Gyors bolognai spagettiSült répagombócok fűszeres paradicsomszószban (húsmentes)Hasonló bejegyzések:Dobd össze gyorsan: bolognai spagettiMakrobiotikus inspiráció: Algás spagetti szezámos öntettelVega bolognai spagettiÓ, azok a csodálatos svéd húsgolyók!