Ma főzelék, holnap leves – a sokoldalú sárgaborsó

  • 2018.06.01.
  • 7

Fogalmazhatnánk úgy is, hogy a sárgaborsónak legalább két oldala van. Ma főzelék, holnap leves, de lehet fordítva is, ha a sárgaborsóleves másnapra főzelékké sűrűsödik…
Hozzávalók: egy csészényi sárgaborsó, 1 kis fej hagyma, olaj, só, bors ízlés szerint
Elkészítése: A sárgaborsót éjszakán át beáztatjuk, másnap leöblítjük és kétszeres vízben, egy csipet sóval puhára főzzük. Kuktafazékban forrástól számítva, takaréklángon ez 20 perc, egyébként egy dupla ennyi időt is igénybe vehet. Amíg fő a felesborsó, egy fazékban apróra vágott hagymát pirítunk olajon, majd a megfőtt borsót ebben megforgatjuk, feleresztjük vízzel, elkeverjük, felforraljuk és pár percig együtt főzzük, hogy az ízek összeadódjanak. Amikor kész van, még sózhatjuk, borsozhatjuk, de csak óvatosan! Tálaláskor apróra vágott zöldpetrezselymet, zeller zöldjét, lestyánt vagy metélőhagymát szórunk rá.
 
Fotó: Szepesi Dóra