A jóga jótékony hatásai

  • 2018.05.15.
  • 3

Minden jógaóra előtt kapunk inspiráló levelet a tanárnőnktől. A legutóbb ezt írta: "Jógával tisztítjuk érzékszerveinket, és összehangoljuk testünk lelkünk és elménk működését.Gyakoroljunk együtt! Várlak titeket az energia harmonizáló jógán! Szeretettel, Ildikó"
Ha együtt gyakoroljuk a jógát, összeadódik a figyelem, a hatás. Ha megtanulunk néhány gyakorlatot úgy, hogy azt otthon vagy bárhol is tudjuk gyakorolni, elég naponta csak 5-10 perc, már nagyon sok jót tettünk magunkkal. Elvem az, hogy egy-egy nyújtás, lazítás, légzőgyakorlat még munka közben is belefér. Az ülő munka különösen megterheli a hátat, vállat, nyakat, kart, ezek befeszülnek, ezen kívül a hasi szervekben és a lábban pang a keringés. Személyes tapasztalatom, hogy rendszeresen végzett megfelelő gyakorlatokkal nagyon sokat segíthetünk hát-váll és egyéb fájdalmainkon. Még a kedélyünk is javul. 
Mindenki megtalálhatja a számára leginkább szimpatikus jógatanárt, akinek iránymutatásával elkezdheti a gyakorlást.  Mikor? Most! A nyáron rengeteg tábort tanfolyamot kínálnak, érdemes keresni és elmenni egyre, megtapasztalni ezeket a jótékony hatásokat. A neten láttam egy kis videót, amelyben egy angol anyanyelvű 90 éves hölgy jógázik és közben arra biztatja a nézőt, hogy sose késő elkezdeni, 50-60-70-80 évesen is el lehet kezdeni jógázni, a haszna megfizethetetlen. Hiszek neki!